Naučite da formatirate saopštenja za štampu pomoću ovog standardnog uzorka

Dobijte informacije o pravilnoj dužini i svemu ostalom za uključivanje

zerbor / 123RF Stock Fotografije

Vaše saopštenje za štampu treba da bude sačuvano na oko 500 reči (neke besplatne PR usluge zahtevaju od vas da zadržite saopštenja za štampu do 250 reči ili manje.) Saopštenja za štampu treba da sadrže najmanje tri paragrafa, uključujući paragraf uvodnog teksta, dodatni pasus (i) i završni pasus koji ponavlja ili rezimira vaše glavne tačke.

Informacije o datumu izdavanja

Reči "Za neposredno izdanje" treba da se pojave na vrhu vašeg saopštenja za štampu u svim velikim slovima.

Evo primera kako će izgledati:

ZA NEPOSREDNO RELAZI

Odmah po objavljivanju informacija je naslov.

Embargoed Press Releases

Ponekad možda želite da objavite saopštenje za javnost sa ograničenjima o tome ko može da ga pusti i kada ga mogu pustiti. Ako je vaše saopštenje za štampu embargirano , vaše bi takođe uključilo i ove informacije odmah ispod izjave o objavljivanju. Na primjer, ako ne želite da novinski mediji ili drugi izvori distribuiraju vaše saopštenje prije određenog datuma, koristićete sljedeći format da biste prikazali datum kada se saopštenje za medije može distribuirati:

Embargoed za objavljivanje u 14 časova, EDT, nedelja, 7. jun 2015. godine

Tekst naslova

Vaš naslov bi trebalo da bude u Initial caps-u - biti kreativan ali kratak i ne koristiti sva velika slova ili interpunkcijske znakove - posebno uzvikne oznake.

Tekst podnaslovnog naslova

Sledeći opcioni podnaslov možete koristiti. Ako koristite podnaslov, on bi trebao biti upečatljiv, informativan ili objasnio ili citirati nešto i napisao kao kratku rečenicu.

Geografske informacije i datum objavljivanja saopštenja

Koristite sledeći format da biste identifikovali lokaciju i datum puštanja:

Fizička lokacija (država, država, grad), mesec, dan, godina

Sadržaj saopštenja za medije

Vaša rečenica treba da bude jasna i jaka. Prvi paragraf bi trebalo da sadrži najvažnije informacije i privlači čitaoce da žele nastaviti čitati saopštenje za javnost.

Ali, trebalo bi da sadrži i dovoljne koncizne informacije da, ako niko ne pročita dalje, paragraf otvaranja bi mogao da stoji samostalno. Uobičajeno, u paragrafu otvaranja se nalaze informacije o tome ko, šta, gde, kada, zašto ili kako.

Drugi i naredni stavovi sadrže telo saopštenja za štampu. Trebalo bi da sadrže uredne, detaljnije i važne informacije. Telo često sadrži citate drugih da podrže vašu poruku (tj. Klijente, klijente, osoblje, vršnjake, donatore ili stručnjake u industriji).

Vaše celokupno saopštenje za javnost treba da bude besplatno. Da li neko drugi proverava gramatiku i lektorira za tipografske greške. Dvostruko proverite sve veze, činjenice, statistike, podatke i podatke o kontaktu pre nego što objavite svoje saopštenje za javnost.

Paragraf "O"

Ispod vašeg poslednjeg podatka, u nastavku se nalazi kratka pozitivna izjava o vašoj kompaniji. Ovo je poznato kao deo "boilerplate" i predstavlja konzervirani promotivni zvuk koji često sadrži adresu veb lokacije, dužinu ili obim posla, slogan itd.

Zatvaranje informacija

Nakon informacija o "oko" zatvara se celokupno saopštenje za štampu sa informacijama o kontaktima (ako ih ima) i serijom znakova od tri funte (kao što je prikazano ispod) da bi se označio kraj saopštenja za štampu.

Kontakt:
Janet Smith, Odnosi s medijima
jsmithe@freeprsample.com

Uzorak saopštenja za štampu

Slijedeći je dobar primer saopštenja za medije korištenjem standardnih smernica za formatiranje koji su detaljno opisani:

ZA NEPOSREDNO RELAZI

Slava lidera u razvoju preduzetništva

Pridružite se Startup Colorado-u za početak ljetne vožnje

BOULDER, Kolo, 5. juna 2015, / PRNewswire / - Startup Kolorado sa ponosom predstavlja četvrto izdanje Startup Summer. Osnovano 2011. godine, Startup Colorado je regionalna inicijativa za povećanje širine i dubine zajedničkih zajednica za pokretanje prednjeg dometa.

Startup Summer 2015 će dovesti perspektivne preduzetničke studente iz Kolorada i širom zemlje da rade na startupima u Coloradu u neprevaziđenim gradovima - Boulder, Denver i Colorado Springs. Studenti će dobiti iskustvo startera u stvarnom svetu, kao i neuporediv pristup i obrazovanje od lokalnih preduzetničkih lidera.

Pridružite se startupu Kolorado i lokalnoj preduzetničkoj zajednici u utorak, 9. juna, u 17 sati, u cilju proslave početnog talentovanog starta i pokretanja Startup Summer 2015. AMG National Trust Bank će biti domaćin Startup Summer 2015 klase, kao i preduzetničke zajednice na njihovo novo sedište u Greenwood Village-u, Kolorado. U večernjim časovima će se naći hrana, piće i diskusija sa Nancy Phillips, predsednikom i izvršnim direktorom kompanije ViaWest, te Erikom Mitisekom, izvršnim direktorom Colorado Technology Association.

Da biste se pridružili registru proslava ovdje: http://www.eventbrite.com/e/celebrating-emerging-leaders-and-kicking-off-startup-summer- tickets-16665136873?aff=es2.

O startupu Colorado:

Startup Colorado je regionalna inicijativa za povećanje širine i dubine preduzetničkog ekosistema preko Colorado Front Rangea. Od Fort Collins do Boulder-a, od Denvera do Colorado Springsa, naša misija je umnožavanje veza između preduzetnika i mentora, poboljšanje pristupa preduzetničkom obrazovanju i izgradnja živahnije preduzetničke zajednice. Za više informacija posetite www.startupcolorado.com

Kontakt:
Janet Smith, Odnosi s medijima